Gebruiksaanwijzing en spelregels

Ga naar beneden

Gebruiksaanwijzing en spelregels

Bericht van Admin op za 18 jun 2016 - 10:47

Forum – spelregels en gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing
1. Berichten lezen – Alleen geregistreerde gebruikers kunnen inloggen, berichten plaatsen en lezen.

2. Berichten plaatsen – Om een bericht te kunnen plaatsen (nieuw onderwerp starten, of deelnemen aan een bestaande discussie) moet u zijn ingelogd.

 • Nieuwe discussie starten: drukknop ’NEWTOPIC’ (onder- en bovenaan het berichtenoverzicht). Controleer vóór u uw bericht verzendt in welke rubriek uw bericht geplaatst zal worden.
 • Deelnemen aan een bestaande discussie: drukknop 'Reactie toevoegen' (bovenaan de discussie waaraan u wilt deelnemen). Deze knop stuurt u naar het invoer-formulier onderaan de pagina.

3. Inloggen – Om te kunnen inloggen moet u zich eenmalig registreren. Vervolgens kunt u inloggen met uw gebruikersnaam en uw wachtwoord (of met uw e-mail adres en uw wachtwoord).

4. Registreren (account aanmaken) – klik op ‘Registreren' rechtsboven en vul de gevraagde gegevens in.

Bijzonderheden:

 • in dit forum is er een 1-op-1 relatie tussen gebruikersnamen en e-mail adressen. U kunt dus niet een tweede account aanmaken met hetzelfde e-mail adres. (Maar wel met een ander e-mail adres.)
 • Geef bij uw echte naam daadwerkelijk uw echte naam. Zodat wij u fatsoenlijk kunnen benaderen, als dat nodig is. Niemand anders (ook Google niet) ziet uw echte naam, alleen de forumbeheerders. Zodra wij constateren dat uw naam niet klopt, zullen wij uw account blokkeren.
 • Geef bij uw e-mail adres het adres waaronder u daadwerkelijk bereikbaar bent. (Voor de forumbeheerders.) Zodra wij constateren dat uw e-mail adres niet klopt, zullen wij uw account blokkeren.
 • Bij 'Naam alias' vult u de naam in waaronder u bekend wilt zijn op dit forum. Oftewel: de naam die zichtbaar is bij uw berichten. Dat kan uw echte naam zijn, maar ook een schuilnaam (nickname). De alias verschijnt als standaard-suggestie bij het invoeren van nieuwe berichten. Voor elk bericht kunt u die standaard-suggestie wijzigen, als u dat wilt.

5. Account wijzigen – wilt u één of meer gegevens in uw account wijzigen, bijvoorbeeld een andere standaard-alias instellen, een ander wachtwoord, of een ander e-mail adres, dan gaat u als volgt te werk:

 • zorg dat u bent ingelogd
 • klik op ‘Profiel' in de bovenste regel met menu-opties en breng de gewenste wijzigingen aan.

6. Account verwijderen – U kunt uw account niet zelf verwijderen. Dat kunnen alleen de forumbeheerders. U kunt hen bereiken via 'Contact forumbeheer' in de rechter kolom. Overigens zal dan alleen het account verwijderd worden. Niet de bijbehorende berichten.

7. Wachtwoord vergeten? – Als u uw wachtwoord bent vergeten, gaat u als volgt te werk:

 • klik op 'Wachtwoord opnieuw instellen' in de rechter kolom; en volg de instructies op het scherm.

8. Berichten wijzigen of verwijderen – Berichten (en/of de zichtbare naam) kunnen niet door uzelf gewijzigd of verwijderd worden. Dat kunnen alleen de forumbeheerders. U kunt hen bereiken via 'Contact forumbeheer' in de rechter kolom. Aan het wijzigen van grote hoeveelheden berichten tegelijk zijn kosten verbonden.

Het (laten) verwijderen van berichten is overigens niet zomaar mogelijk. Noch van uzelf, noch van anderen. We doen dat alleen als er dingen in staan die wettelijk verboden zijn, of als er dingen in staan die schadelijk kunnen zijn voor forumdeelnemers die op basis van de tekst persoonlijk herkend zouden kunnen worden. Dus niet als u gewoon spijt heeft van wat u gepost had. Conclusie: denk altijd goed na voordat u een bericht verzendt.

9. Zoeken in het forum – gebruik de zoekbalk bovenaan de forumpagina's om berichten te zoeken. Verfijn de zoekopdracht zo nodig door een specifieke forumrubriek te selecteren.

Bijzonderheden:

 • er wordt gezocht in titels en berichtteksten
 • zoeken op auteursnaam is niet mogelijk
 • op verzoek van de gebruikers worden de zoekresultaten chronologisch geordend (nieuwste discussie bovenaan).
Spelregels
Door mee te doen aan het forum verklaart u deze spelregels gelezen te hebben en zich met onderstaande ounten akkoord te verklaren:

1. Alleen voor ouders, familie en wettelijk vertegenwoordigers van Stichting Novo te Groningen- Dit forum is bedoeld voor informatie-uitwisseling tussen ouders. Commerciële berichten, aankondigingen van organisaties, etc. zijn dus niet toegestaan. Althans niet zonder meer

2.
Deze site wordt gratis gehost in ruil waarvoor reclame-uitingen van de provider zijn toegestaan.

3.
Geen sluikreclame


4. Geen scheldpartijen - Felle discussies zijn toegestaan, maar ordinaire scheldpartijen niet. Ongepaste en onsmakelijke berichten worden door de redactie verwijderd. De etiquette op dit forum is simpel: u gedraagt zich hier hetzelfde als in het gewone dagelijks leven.

5. Geen onwettige of immorele postings - Alles wat onwettig is, is vanzelfsprekend verboden (zoals racistische of discriminerende teksten, het aanbieden van illegale kopieën, etc.). Daarnaast is het niet toegestaan om onwettig gedrag uit te lokken of te stimuleren.

6. Geen meta-discussies - Discussies óver discussies (of over de manier van discussiëren) zijn niet toegestaan. Ook kan er niet gediscussieerd worden over de manier waarop de forumbeheerders hun werk doen, althans niet op het forum zelf. Wel per e-mail.

Heeft u vragen of klachten, dan kunt u dat rechtstreeks melden aan de forumbeheerders.

7. Geen dubbele berichten – Het meervoudig plaatsen van één bericht (hetzij in één rubriek, hetzij in verschillende rubrieken) beschouwen we als spam, en is dus niet toegestaan. Mocht dit toch gebeuren - hetzij met opzet, hetzij per ongeluk - dan bepaalt de forumredactie in welke rubriek het bericht het meeste thuishoort, waarna de overige exemplaren verwijderd worden.

8. Geen discussies met uzelf - Het is niet toegestaan om onder verschillende namen deel te nemen aan één discussie.

9. Geen HTML-codes - U kunt geen HTML-codes in uw berichten opnemen. U kunt dus geen vet, cursief, etc. aangeven. Plaats daarom ook geen tekst tussen vishaken: '<' en '>'. Tekst tussen vishaken wordt automatisch gewist. URL's (web-adressen) worden overigens automatisch klikbaar gemaakt.

10. 1000 max – Sommige discussies kunnen lang doorlopen. Dat is op zich geen probleem, maar zodra het maximum van 1000 reacties in zicht komt, moet u afronden. Daarna wordt de discussie op slot gezet.

11. Er kunnen omstandigheden veranderen, die het aanpassen van de spelregels noodzakelijk maken. Het forum behoudt het recht om zulke aanpassingen door te voeren, echter niet eerder dan nadat ieder lid daarvan op de hoogte gebracht is.

12. Privacy – De laatste spelregel geldt niet voor u maar voor onszelf. Uw gegevens (zoals naam en e-mail adres) worden nooit doorgegeven aan derden.


Gaat er iets mis?
Meld een fout.

Admin
Admin

Aantal berichten : 4
Registratiedatum : 08-06-16

Profiel bekijken http://oudercontact.forumactie.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum