De drijfveer

Ga naar beneden

De drijfveer

Bericht van Admin op do 9 jun 2016 - 13:40

Voor onze twee verstandelijk gehandicapte kinderen hadden mijn vrouw en ik een dagbestedingsvorm bij Novo in Groningen gevonden, die in het begin voor hen beide (en voor ons als ouders) ideaal leek.

Niets is echter onveranderlijk en wij werden voor beide kinderen geconfronteerd met veranderingen (zorgwetgeving, daaropvolgende maatregelen zorgaanbieder) in hun dagbesteding, die thuis veel onrust hebben veroorzaakt.

Op dat moment realiseerden wij ons, dat er binnen de huidige manier van communiceren geen mogelijkheid was om met andere ouders, lotgenoten, snel, gezamenlijk en doeltreffend te overleggen anders dan op de spaarzame momenten dat men elkaar op een georganiseerd avond zag. Bovendien waren het dan ook nog eens de betrekkelijk gering in aantal aanwezige familie/vertegenwoordigers, die de moeite namen om naar zo'n bijeenkomst te komen. E-mail kent zijn beperkingen, omdat dit middel zich niet leent om met vele mensen tegelijk over hetzelfde onderwerp informatie uit te wisselen.

Dit forum is bedoeld om alle ouders/familie/vertegenwoordigers de kans te geven om op een eenvoudige manier met elkaar te communiceren, ideeën uit te wisselen, vragen te stellen, van elkaar te leren, gelijktijdig dezelfde informatie aan alle betrokkenen te verstrekken, hulp aan anderen te bieden en meningen te peilen.

Onze verwachting is niet, dat dit forum een grote toeloop zal krijgen. Het doel leent zich daar immers niet voor. Het is juist prettig als er geen items te bespreken zijn.

Toch zullen er momenten zijn waarop ruggespraak met andere ouders/familie van een specifieke lokatie of Novo-breed gewenst is. En dàn is het fijn als je via dit medium die doelgroep kunt benaderen.

De kracht (maar wellicht ook de zwakte) van zo'n forum ligt dan ook in de deelname-bereidheid van alle ouders/vertegenwoordigers. Onze hoop is dan ook, dat iedere ouder/familie/vertegenwoordiger zich aanmeldt.

De tijd zal het leren.

Admin
Admin

Aantal berichten : 4
Registratiedatum : 08-06-16

Profiel bekijken http://oudercontact.forumactie.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum